Moldova kuulutas Vene asepeaministri soovimatuks isikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin. Foto: TASS/Scanpix

Moldova kuulutas eile Vene asepeaministri Dmitri Rogozini soovimatuks isikuks.

Moldova välisministeeriumi teatel on Vene asepeaministril keelatud Moldovasse tulla või seda läbida.

«Vene suursaadik Chișinăus Farit Muhametšin kutsuti seoses asepeaminister Dmitri Rogozini viimatiste avalike ülesastumistega välisministeeriumi. Saadiku tähelepanu juhiti Rogozini teleusutlusele kanalis Rossija 24, milles ta solvas mitu korda Moldovat ja selle kodanikke. Asepeaminister solvas ka riigi valitsust,» märgitakse dokumendis, milles neid avaldusi nimetatakse mustavateks ja valelikeks.

Ministeerium avaldas kahetsust, et need pole kaugeltki esimesed taolised avaldused, öeldes, et neid ei saa hinnata muud moodi kui riigi siseasjadesse jämeda sekkumisena.

«Neid asjaolusid arvestades, teatati saadik Muhametšinile, et Moldova valitsus otsustas asepeaminister Rogozini tunnistada Moldovas soovimatuks isikuks ja keelata tal Moldovasse tulla või seda läbida. Märgime, et otsus langetati kõiki institutsionaalseid protseduure järgides ja vastavalt diplomaatilistele normidele,» seisis teates.

Rogozin pidi 28. juulil minema president Igor Dodoni kutsel visiidile Moldovasse ning osalema Transnistrias mitmesugustel üritustel ning Dodoni ja Transnistria presidendi Vadim Krasnoselski kohtumisel.

Rumeenia keelas Rogozinit vedanud reisilennukil oma õhuruumi siseneda ja see pidi maanduma Minskis, kus Rogozin maha läks ja Moskvasse naasis. Moldova ja Transnistria presidendi kohtumine jäi ära.

Rogozin nimetas kõike oligarh Vlad Plahotniuci salasepitsusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles