Ühendriikidel on koleda stsenaariumi puhuks olemas tagavaraplaan

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Mike Pence ja teine leedi Karen Pence astumas Tallinnas välja asepresidendi lennukist Air Force Two.
USA asepresident Mike Pence ja teine leedi Karen Pence astumas Tallinnas välja asepresidendi lennukist Air Force Two. Foto: Georg Kõrre/Postimees

Ameerika Ühendriikide presidenti peetakse maailma kõige mõjuvõimsamaks isikuks. Ka äsja Tallinnas viibinud USA asepresident Mike Pence viitas riigipea Donald Trumpile kui vaba maailma liidrile.

Kuigi turvalisusele pannakse presidendi puhul suurt rõhku, on Ühendriikidel alati olemas varuplaan ka kõige halvemaks olukorraks, et kriisi ajal ei jääks riik hetkekski ilma liidrita. 

Paika on pandud terve pikk nimekiri inimestest, kellel on õigus tõusta USA presidendiks, kui ametisolev president peaks surema, tagasi astuma, tagandatama või ta ei suuda enam tööülesandeid täita.

Järjekorras esimene on asepresident Pence, kellele järgnevad esindajatekoja spiiker Paul Ryan ja senati ajutine eesistuja Orrin Hatch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles