Tööpakkumine: NASA otsib planeetide kaitseametnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt UFO- kostüümis inimesest
Pilt UFO- kostüümis inimesest Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix

Otsid täiskohaga tööd? Oled füüsik või insener? Ei karda otsekontakti maaväliste organismidega (isegi, kui nad on mikroskoopilised)? Oled USA kodanik? Ühendriikide Riiklik Aeronautika- ja Kosmosevalitsus (NASA) võib sind vajada, vahendab Deutsche Welle. 

«Tööülesannete hulka kuuluvad sagedased välislähetused,» ei suutnud NASA jätta nende ametlikule veebileheküljele postitatud töökuulutusse lisamata. NASA otsib oma meeskonda uut planeetide kaitseametnikku, kes võtab kohustused üle lahkuvalt Catharine Conley’lt.

«Planeetide kaitseametnikuna vastutan ma selle eest, et USA järgiks Maailmaruumi leppe üheksandat punkti,» sõnas 2006. aastast NASA heaks töötanud Conley, kel on doktorikraad bioloogias. «Üheksas punkt sätestab, et igasugused uuringud tuleb läbi viia saastamata päikesesüsteemi kehi, mida uurime. Lisaks peame üritama vältida maa saastamist välisorganismidega.»

NASA on 1958. aastal loodud Ameerika Ühendriikide riiklik organisatsioon, mille ülesandeks on tsiviil- ja sõjaväelise otstarbega atmosfääri- ja kosmoselennundusuuringute tegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles