Sessions: Valge Maja otsib viise meedia vaigistamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide justiitsminister Jeff Sessions.
Ühendriikide justiitsminister Jeff Sessions. Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Ühendriikide justiitsminister Jeff Sessions rääkis eile viisidest kuidas plaanib asuda võitlema andmete lekkega Valges Majas, see aga on vihale ajanud president Donald Trumpi. 

Session sõnas eilsel lühikesel pressikonverentsil, et peale justiitsministeeriumi kogenud töötajatega rääkimist, asub ta nüüd üle vaatama seadusi, mille alusel on võimalik meediat kohtusse kaevata. Ta ei täpsustanud, kuidas see võib mõjutama hakata ajakirjanikke või viise nende tööd piirata.

«Austame meedia tähtsat rolli ja nii see ka  jääb, aga see ei tohiks olla piiramatu,» sõnas Sessions. «Neil ei tohiks olla võimu elusid ohustada. Peame nende rolli viima tasakaalu riikliku julgeolekuga ja isikute turvalisusega, kes selles valdkonnas töötavad.

Trumpi sõnul pole Sessionsi plaan aga leketega võitlemiseks piisavalt karmikäeline. «Tahan, et justiitsminister oleks lekete piiramisel veelgi karmim,» ütles Trump läinud nädalal. «Tegu on luureagentuuridega. Selliseid asju ei tohi juhtuda.»

Seda kas lekked tegelikkuses ka mõnd elu on ohtu pannud, pressikonverentsil ei avaldatud.

Sessions pidas pressikonverentsi päev peale seda, kui Washington Post avaldas salastatud ümberkirjutised Trumpi vestlustest teiste riigijuhtidega. «See lekitamise kultuur peab lõppema,» ütles Sessions. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles