Venezuela prokurör: prokuratuur on sõjaväe piiramisrõngas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luisa Ortega
Luisa Ortega Foto: Wil Riera/AP

Venezuela peaprokurör Luisa Ortega, üks president Nicolás Maduro häälekamaid kriitikuid, ütles laupäeval, et sõjavägi on prokuratuurihoone piiramisrõngasse võtnud.

«Ma olen vastu prokuratuuri peakorteri piiramisele. Ma mõistan hukka selle omavolilise sammu nii kodumaise kui rahvusvahelise kogukonna ees,» kirjutas Ortega Twitteris.

Mõnikümmend Venezuela rahvuskaardi sõdurit piiras peaprokuröri ametiruumid sisse enne tema võimalikku vallandamist reedel avaistungi pidanud vastuolulise põhiseadusassamblee poolt.

Umbes 30 sõdurit saabusid laupäeva hommikul ja sulgesid juurdepääsu kesklinnas asuvale hoonele.

Valitsusmeelne pea piiramatu võimuga põhiseadusassamblee koguneb ka laupäeval. Päevakorra peapunktiks arvatakse olevat Maduro kauaaegse liitlase Ortega ametist kõrvaldamine.

Ortega taandas end Maduro valitsusest aprillis ulatuslike meeleavalduste puhkedes, süüdistades presidenti põhiseadusliku korra rikkumises.

Põhiseadusassamblee juhiks valitud endine välisminister Delcy Rodriguez tõotas reedel asuda kiirelt tegutsema Maduro oponentide vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles