Iisrael tahab uudistekanali Al Jazeera tegevuse terrorismi toetamise eest peatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudisteagentuuri Al Jazeera kontor Jeruusalemmas.
Uudisteagentuuri Al Jazeera kontor Jeruusalemmas. Foto: RONEN ZVULUN/Reuters/Scanpix

Iisrael plaanib tühistada uudistekanali Al Jazeera TV ajakirjanike pressiloa, sulgeda nende Jeruusalemma kontori ja eemaldada nende kanali satelliidi ja kaabli kaudu edastatavate kanalite hulgast, teatas kommunikatsiooniminister Ayoub Kara. 

Kara süüdistas uudisteagentuuri terrorismi toetamises ja sõnas, et riigis tegutsevad telekommunikatsiooniettevõtted olid nõustunud Al Jazeera inglise- ja araabiakeelsed kanalid oma saadaval olevate kanalite nimekirjast eemaldama.

Kara sõnas, et uudisteagentuuri kontori sulgemiseks on vaja muuta seadusi ja see võtab veidi aega. 

Jordaania ja Saudi Araabia sulgesid Al Jazeera kohalikud kontorid ning kanal ja sellega seotud portaalid on blokeeritud Saudi Araabias, Araabia Ühendemiraatides, Egiptuses ja Bahreinis.

Iisraeli ametnikud on pikalt süüdistanud Al Jazeerat Iisraeli-vastasuses.

Al Jazeera alustas tegevust 1996. aastal. Laiema tuntuse kogus kanal 2001. aastal kajastades ainsa uudiste edastajana Afganistani sõda otse oma kohapealse kontori kaudu. Uudisteagentuuri töötajate väitel on nad hoolimata Katari riiklikust rahastusest sõltumatud ja ei edasta riiklikku propagandat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles