Kriitikud näevad USA sanktsioonides Damoklese mõõka

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Nord Streami gaasijuhtme kompressorjaam Venemaal Portovaja lahe ääres. Sama tehnoloogia on plaanitud ka Nord Stream 2-le, kuid Ust-Luga sadamasse.
Esimese Nord Streami gaasijuhtme kompressorjaam Venemaal Portovaja lahe ääres. Sama tehnoloogia on plaanitud ka Nord Stream 2-le, kuid Ust-Luga sadamasse. Foto: Mihkel Maripuu

Läinud kolmapäeval allkirjastas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump Kongressi mõlemas kojas ülekaaluka toetusega heaks kiidetud täiendavad sanktsioonid Venemaale.

Trump andis oma allkirja vastumeelselt, teatades, et peab Kongressi süüdlaseks selle eest, et Ühendriikide suhted Venemaaga on jõudnud kõigi aegade ohtlikumasse madalseisu. Täiendavaid sanktsioone, mis kehtestati Venemaale karistuseks sekkumise pärast Ukrainas ja Ühendriikide mullustel presidendivalimistel, nimetas Trump puudulikuks.

Ameerika riigipea sõnul piiravad need tema voli läbirääkimisi pidada ja on seetõttu tema hinnangul põhiseadusvastased. Need jõustanud allkirja andis ta enda sõnul selleks, et säiliks rahvuslik ühtsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles