Fotod ja video: migrandid jooksid tormi Hispaania Ceuta enklaavile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Aafrikas asuvat Hispaaniale kuuluvat Ceuta enklaavi ründasid täna sajad migrandid, kellest 187 õnnestus üle tara pääseda, teatasid kohalikud allikad. 

Punase Risti teatel tuli üle tara pääsenud neli migranti toimetada haiglasse. Kohalike allikate teatel sai hommikuse tormijooksu käigus vigastada ka üks piirivalvur.

Hispaaniale kuulub Põhja-Aafrikas kaks enklaavi ja Hispaania on ainus ELi riik, kellel on maismaapiir Aafrikaga. Nii Ceuta kui ka teine enklaav Melilla on olnud rändesurve all alates 1980. aastatest, turvatarad ehitati nende ümber 1993. aastal ning neid on pidevalt täiustatud.

2005. aastast ümbritsevad mõlemat enklaavi mitmekordselt üksteise ümber pandud aiad, mille kõrgus varieerub kolmest meetrist kuue meetrini, kuid rändesurvet peamiselt Sahara-tagusest Aafrikast pole see lõpuni peatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles