Eesti külje all avastati piiterlasi varustanud uimastipõld

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vene siseministeerium

Venemaa Pihkva oblasti Petseri rajoonis Eesti piiri lähedal avastati ja hävitati uimastipõld, mille saadus oli mõeldud Peterburi turule, kirjutas täna Vene uudisteportaal Fontanka.

Vene politseinikud ja piirivalvurid juurisid välja 900 põõsast uimastit sisaldavat taime.

Vene siseministeerium edastas täna, et kahtlusalused harisid aastaringselt istandust mitmel krundil, mis jäid kõrvale marjuliste ja seeneliste radadest. Suurim kasvandus asus piiritsoonis.

Uimastipõllule jõudmiseks olid kasvatajad soetanud maasturi. Istandusi hooldadi, väetati ja rohiti pidevalt. Külma puhuks oli püstitatud kasvuhoone, öeldi teates.

Põldurid peeti kinni saagikoristamise ajal ja nad võeti vahi alla.

Maasturist leiti 15 kilo veel kuivatamata taimi. Põllulappidelt kisti üles üle 900 uimastisisaldusega taime, kogumassiga üle 200 kilo. Esialgse rehkenduse kohaselt saanuks sellest umbes 40 kilo uimastit. Kahtlusaluste kodudest leiti veel pool kilo pruukimisvalmis ainet.

Siseministeerium märkis, et istanduse eest hoolitsenud ei olnud Pihkva oblasti põliselanikud ning üks neist oli välismaalane, kes viibis Venemaal seadusvastaselt. Kinnipeetud tunnistasid, et kavatsesid oma toodangu müüa maha Peterburis ja selle lähikonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles