Sitsiilias süütasid tuletõrjujad lisaraha teenimiseks metsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Itaalias
Metsapõleng Itaalias Foto: GIOVANNI ISOLINO/AFP/Scanpix

Itaalias arreteeriti 15 vabatahtlikku tuletõrjujat, kes lisaraha teenimiseks süütasid põua käes vaevlevas Sitsiilias metsi, vahendab Guardian. 

Sitsiilia lõunaosas asuva Ragusa provintsi politseil tekkis vabatahtlike tuletõrjujate suhtes kahtlus, kui ilmnes, et brigaad oli reageerinud 120 väljakutsele perioodi jooksul, mil teised brigaadid tegelesid 40 juhtumiga.

Külmikutega tegelev brigaadiülem, keda nimetati DDVks, osutus politsei teatel nii ohtlikuks, et ta tuli koduaresti panna. Piirkonna uudisteagentuuri Ansa andmetel jätkas ta tulekahjude süütamist ka siis, kui teised meeskonnaliikmed seda enam ei teinud, ja rääkis pommi valmistamisest.

Sitsiilia politsei sõnul on enamik brigaadist nüüdseks ka tunnistanud, et helistasid hädaabinumbrile või lasid sõpradel ja sugulastel seda teha, et teenida 10-eurost tunnitasu valeväljakutsele vastates.

Uurijate sõnul kasutati tulekahjude süütamiseks DDV kaubikut ja siis oodati, et keegi põlengust teataks.

Sitsiilia vaevleb – nagu ülejäänud Lõuna-Itaaliagi – väga kuumade ilmade ja ränga põua käes. Tugev tuul on mõnes piirkonnas põhjustanud ulatuslikke maastikupõlenguid. Samas arvatakse, et osa neist põlenguist on alguse saanud süütamisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles