Merkel liigub neljanda valimisvõidu kursil

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CDU valimisloosung ja kantsler Angela Merkeli pilt Berliinis.
CDU valimisloosung ja kantsler Angela Merkeli pilt Berliinis. Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja tema Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) on Liidupäeva valimisteks valmis. Praegu, umbes poolteist kuud enne parlamendivalimisi, näitavad kõik märgid, et juba neljas valimisvõit tundub Merkelile olevat väga tõenäoline. Eile avalikustati plakatid ja loosungid, millest loodetakse tõuget triumfiks septembrikuistel Liidupäeva valimistel.  

Juba juunis esitleti üldisi loosungeid ja plakateid, kaasa arvatud valimiskampaania kõige olulisemat lööklauset «Saksamaa eest, kus me elame hästi ja õnnelikult», mille taustaks oli naeratav Merkel. Samuti näidati Saksamaa ja Euroopa Liidu lähedust plakatiga, millel olid Saksamaa ja Euroopa Liidu lipud ning lause «Euroopa tugevdamine tähendab Saksamaa tugevdamist».  

Eile esitletud materjalidel olid toodud hüüdlaused «Hea töö ja hea palga eest», «Peredele lihtsamaks» ja «Kaitseme nende seljatagust, kes valvavad meie oma». Loosungid peegeldavad CDU valimisprogrammi keskseid teemasid ehk tööpuuduse vähendamist, suuremaid toetusi lastega peredele ja politseinike arvu suurendamist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles