EL jagab Türgis viibivatele põgenikele pangakaarte (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenik abiprogrammi kaudu saadud pangakaardiga Türgis.
Põgenik abiprogrammi kaudu saadud pangakaardiga Türgis. Foto: BURHAN OZBILICI/AP/Scanpix

Euroopa Liit jagab augusti jooksul enam kui 850 000 põgenikule Türgis erilised pangakaardid, kuhu hakatakse igal kuul raha kandma, vahendab Hürriyet Daily. 

Euroopa Komisjoni abiorganisatsiooni ECHO juht Jane Lewis sõnas, et ta soovib septembriks pangakaardid jaotada enam kui miljonile põgenikule. «Sel kuul saab enam kui spetsiaalsed pangakaardid enam kui 850 000 rahvusvahelise kaitsestaatusega põgenikku. Sinna hakatakse igal kuul toetust kandma,» sõnas Lewis. «Loodame septembri jooksul miljoni põgenikuni jõuda. Tegelik eesmärk on aga 1,324 miljonit inimest.»

Kaarti on õigus taotleda kõigil põgenikel Türgis, kes ei viibi põgenikelaagrites ja on ennast Türgis registreerinud. Pangakontodele hakatakse igakuiselt kanda 120 Türgi liiri, ehk ligikaudu 30 eurot.

Türgi ja ÜRO ametnikega koostöös käivitatud programmiga üritatakse vähendada ELi saabuvate migrantide hulka ning abistada Türgis viibivatele valdavalt Süüriast pärit põgenikele – neid on seal hinnanguliselt kolm miljonit.

Türgi majutab enam Süüria põgenikke, kui ükski teine riik maailmas ja nende abistamisele on kulutatud umbkaudu 25 miljardit dollarit Süüria kodusõjast alates. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles