Pildid: Keenias algasid presidendi-, parlamendi- ja kohalikud valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keenias algasid täna presidendi-, parlamendi- ja kohalikud valimised.

Valimisjaoskonnad avati kohaliku aja järgi pisut pärast kella kuute hommikul, ütlesid AFP reporterid, ja suletakse kell 17 (Eesti aeg sama).

Pea 20 miljonit registreeritud valijat hääletavad kuutel valimistel, millega selguvad president, parlamendi ülem- ja alamkoja koosseis, kohalike omavalitsuste nõukogude liikmed, kubernerid ja naiste esindajad.

Häältelugemine algab kohe pärast valimisjaoskondade sulgemist ning tulemusi on oodata 24-48 tunni jooksul, kuigi ametnikel on tulemuste avaldamiseks aega kuni nädal.

Presidendivalimistel kandideerib 16 inimest, kuid põhikandidaate on kaks: ametisolev president Uhuru Kenyatta ning opositsioonipoliitik Raila Odinga.

Keenia sisepoliitiline olukord on viimastel aastatel olnud võrdlemisi stabiilne, kuid demokraatia varjus on jätkuvalt oluline etniline kuuluvus. Keenia 2013. aasta valimised möödusid rahulikult, kuigi opositsioon süüdistas võime häälte võltsimises, aga 2007. aasta valimiste järel tapeti etnilisi piire järginud vägivallas üle tuhande inimese.

Reaktsioon tulemustele sõltub osaliselt Keenia valimiskomisjoni tööst, mis peab koguma hääled üle 40 000 valimisjaoskonnast.

Keenia valimisi jälgivad tuhanded vaatlejad, kellest üks on endine USA välisminister John Kerry.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles