Salapärased vandaalid raiusid Austraalia muuseumis dinosaurustel päid maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinosauruse makett
Dinosauruse makett Foto: ROSLAN RAHMAN/AFP/Scanpix

Teadmata isikud tungisid Austraalia riiklikkusse dinosauruste muuseumi ja kasutasid tikksae-laadset tööriista, et kolmel hiidsisalikul pea maha võtta, vahendab France24.

Juhtum leidis aset laupäeva öösel Austraalia pealinnas Canberras. Klaaskiust valmistatud dinosauruste maketid asusid muuseumi välisalal ja uurijate sõnul ronisid vandaalid üle hoonet ümbritsenud aeda. «Kolmele dinosaurusele tekitatud kahjust näib, et peade eemaldamiseks kasutati tikksaagi, või midagi selle sarnast,» ütles kohalik politsei. «Isikud pidid muuseumisse sisse pääsemiseks üle 1,5-meetrise aia ronima.»

Maha raiutud peadega dinosaurused Austraalia muuseumis. Foto: AFP/Scanpix
Maha raiutud peadega dinosaurused Austraalia muuseumis. Foto: AFP/Scanpix Foto: HANDOUT/AFP

Muuseumi töötaja Mitchell Seymouri sõnul märkasid esimesena vigastatud dinosauruseid muuseumi külastanud lapsed, kes ei saanud aru, miks osad näidised ilma peadeta on. «Läksime välja asja kontrollima ja nägime, et kolm või neli dinosaurust olid pead kaotanud,» ütles Seymour.

«Tegu on mõtlematu ja isekas,» lisas ta.

Tegu ei ole esimese sarnase juhtumiga. 2013. aastal varastati samast muuseumist hiiglaslik klaaskius dinosaurus, mis hiljem avastati ühe mehe kodust. Mehe sõnul oli tegu tema sünnipäeval tehtud vembuga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles