Venemaal trahviti Jeesust pilanud meest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laemaal Jeesusest vene õigeusu kirikus Venemaal.
Laemaal Jeesusest vene õigeusu kirikus Venemaal. Foto: Alexei Danichev/Scanpix

Venemaal karistati meest satiiriliste Jeesuse piltide jagamise eest internetis, vahendab RFE/RL.

Vene kuurortlinna Sotši kohus mõistis usulises vihakõnes süüdi mehe, kes jagas internetis postitusi, mille keskmes oli ristiusu üks põhitegetegelasi Jeesus.

32-aastasele Viktor Noževnovile määrati karistuseks ligikaudu 800-eurone trahv. Pilte jagas ta aasta jooksul venelaste seas populaarses sotsiaalmeediakanalis VKontakte. Nüüdseks on satiirilised pildid sealt eemaldatud, sõnas Noževnovi advokaat.

Sotši kohtu otsuses seisis, et üks piltidest kujutas Jeesust jõusaalis ja teine ristilöödud Jeesust kõndimas, ristil kirjas «Lähme!». Lisaks oli Jeesust kujutatud natside sõjalise organisatsiooni SSi mundris.

Noževnovi advokaadi sõnul on otsuse näol tegemist inimõiguste rikkumisega. «Sotši ametivõimud on astunud inkvisiitorite rolli ja juhivad võitlust usulise steriilsuse nimel,» ütles Noževnovi advokaat.

Noževnov mõisteti süüdi 2013. aastal kehtestatud vastuolulise seaduse alusel, mis keelab avaliku religiooni solvamise. Seadusrikkujad võivad silmitsi seista kuni kolmeaastase vangistusega.

Sama seaduse alusel määrati läinud aasta septembris karistus tuntud Vene blogijale Ruslan Sokolovskile, kes avaldas muu hulgas sotsiaalmeedias video endast vene õigeusu kirikus Pokemon Go'd mängimas.

Vangi teda küll ei saadetud, kuid ta kanti Venemaa riiklikusse terroristide ja äärmuslaste andmebaasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles