NATO väljendas kahetsust seoses Putini visiidiga Abhaasiasse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel Abhaasia liidri Raul Hadžimbaga.
Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel Abhaasia liidri Raul Hadžimbaga. Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik

NATO eestkõneleja Brüsselis Dylan White väljendas teisipäeval kahetsust seoses Venemaa presidendi Vladimir Putini visiidiga Abhaasiasse.

"President Putini visiit Gruusia regiooni Abhaasiasse relvastatud konflikti aastapäevaga seoses kahjustab rahvusvahelisi püüdlusi leida olukorrale rahumeelne lahendus. Väljendame kahetsust, et taoline visiit sai teoks Gruusia võimudega eelnevalt kooskõlastamata," ütles White.

"NATO liikmesriigid toetavad täielikult Gruusia iseseisvust ja territoriaalselt terviklikkust selle rahvusvaheliselt tunnustatud piiridega," jätkas White.

"Me ei tunnista mingeid katseid muuta Gruusia regioonide Abhaasia ja Lõuna-Osseetia staatust," lisas White.

Putin saabus teisipäeval visiidile Abhaasiasse, et mälestada 2008. aasta augustis toimunud Venemaa ja Gruusia sõja sündmusi.

Abhaasia on Gruusia separatistlik piirkond, mis kuulutas ennast 2008. aasta augustis toimunud Vene-Gruusia sõja järel iseseisvaks ja seal on Venemaa sõjaväebaasid.

Vene president Putin ütles teisipäeval, et Venemaa kavatseb jätkata Abhaasia Vabariigi julgeoleku ja iseseisvuse tagamist.

"Meil on millestki rääkida, kuid peamine on see, et meil on eriline, absoluutselt eriline suhe Abhaasiaga. Me tagame usaldusväärselt Abhaasia julgeoleku ja sõltumatuse, selle iseseisvuse. Olen kindel, et nii see saab olema," ütles Putin kohtumisel Abhaasia liidri Raul Hadžimbaga.

"Tuleb leida parim viis Abhaasia majanduse arendamiseks, töökohtade ja selle maksubaasi loomiseks," lisas Putin. "Seda me täna arutamegi."

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles