Pariisis veokiga sõjaväelasi rünnanu tabati pärast tulevahetust (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinnas Pariisis sõitis täna veok sõdurite sekka, vigastades kuut sõjaväelast. Arvatav kahtlusalune tabati mitu tundi väldanud erioperatsiooni järel.

Vahejuhtum toimus kella kaheksa paiku kohaliku aja järgi (üheksa paiku Eesti aja järgi - toim) Pariisi Levallois-Perret´ piirkonnas asuva sõjaväekasarmu juures, kui sõdurid olid teel patrulli.

Pealtnägijate sõnul kiirendas tumedat BMW juhtinud isik kasarmust väljunud sõdureid nähes, sõitis neile otsa ja põgenes seejärel sündmuskohalt. Prantsuse meedia teatel on kolme sõduri vigastused rasked.

Le Parisieni andmetel toimus kahtlusaluse ja politseinike vahel tulevahetus, mille käigus sai haavata nii kahtlusalune kui ka üks politseinik. Veokit otsitakse endiselt.

Levallois-Perret´ linnapea Patrick Balkany sõnul oli tegu tahtliku rünnakuga sõjaväelaste vastu. Prantsuse kaitseminister Florence Parly nimetas seda argpükslikuks teoks. Prantsuse võimud uurivat juhtunut kui terrorirünnakut.

Sõdurid saadeti Pariisi ja teiste Prantsusmaa linnade tänavatele patrullima pärast riiki tabanud terrorirünnakuid. Seetõttu kuulutati riigis välja eriolukord, mis kehtib tänaseni. Operatsiooni «Sentinelle» tõttu näeb Prantsuse linnades julgeolekut tagamas ka sõdureid.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles