Türgi naisel eemaldati abikaasa piina tõttu 11 varvast ja sõrme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejad perevägivalda lavastamas.
Näitlejad perevägivalda lavastamas. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

35-aastane Türgi naine talus üle 17 aasta mehe piinamist enne, kui ta abikaasa vastu kriminaalkaebuse esitas, vahendab Hürriyet.

Piinamise tagajärjel on Gülfidan Sepilil amputeeritud kokku 11 varvast ja sõrme. Naine pöördus abi saamiseks ka kohaliku naisõigusorganisatsiooni Yaka-Koopi poole. Ühe sealse aktivisti Gülmay Gümüşhani sõnul pole ta eales nii ekstreemset juhtumit oma 15-aastase kogemuse jooksul näinud.

«Kui nägin Gülfidan, polnud mul sõnu. Kuidas saab üks inimene sellises seisus olla? Me Yaka-Koopis hoiame tema juhtumil silma peal koos vabatahtlike advokaadide Helin Özgökçe’i ja Deniz Işıkiga. Nõuame tema abikaasale võimalikult karmi karistust,» ütles Gümüşhan.

Gülfidan Sepil Foto:
Gülfidan Sepil Foto: Foto: Kuvatõmmis

Gülfidan Sepili ja Tayfur Çeliktopi abielu korraldati 17 aastat tagasi, mil naine oli vaid 18-aastane. Paar kolis Türgi pealinna Ankara Dikmeni piirkonda, kus naine üritas elatist teenida ostes, müües ja vahendades prügi.

Sepil sai abielu jooksul viie lapse emaks. Abikaasa hakkas teda piinama kohe peale abiellumist. Naine esitas politseile vägivalla tõttu mitu kaebust, kuid politsei ei teinud midagi.

«Abikaasa peksis mind pidevalt. Viie kuu eest sidus ta kinni mu käed ja sõrmed ning andis mulle elektrilööke. Ma sain pähe mingi raske esemega nii tugeva löögi, et minestasin. Peale seda tekkis mul selline hirm, et helistasin ta emale ja perele. Nad toimetasid mind Gaziantepi ja viisid erahaiglasse. Piinamise tõttu pidid arstid kokku 11 mu sõrme ja varvast amputeerima,» ütles Sepil.

Peale haiglast vabanemist ähvardas abikaasa teda korduvalt tappa, kord sihtis mees Sepilit isegi relvaga. Ähvarduste tõttu naasis naine laste ja abikaasa juurde Ankarasse. Peks ja piin jätkusid ja Sepil oli kord kuudeks ühte tuppa kinni seotud. Tal õnnestus põgeneda ja venna juurde pageda.

«Tahan nüüd oma abikaasale koeraelu. Tahan, et ta maksaks oma tegude eest. Esitasin kriminaalkaebuse. Kui ta vangi läheb saan ise oma laste eest hoolt kanda,» ütles Sepil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles