Saksa poliitik soovitas Ukraina suursaadikul maha rahuneda (6)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoansambel Scooter, keda näeb Tallinna lauluväljakul esinemas 23. augustil, astus möödunud nädalavahetusel üles Krimmis Balaklava linnas.
Tehnoansambel Scooter, keda näeb Tallinna lauluväljakul esinemas 23. augustil, astus möödunud nädalavahetusel üles Krimmis Balaklava linnas. Foto: Alexei Pavlishak/TASS/Scanpix

«Välisriigi suursaadik ei tohiks kehtestada piiranguid, mis ületavad mõistlikkuse piiri, muidu võib temast kujuneda persona non grata,» kirjutas Saksamaa Vaba Demokraatliku Partei (FDP) aseesimees Wolfgang Kubicki oma sotsiaalmeediakontol.

Kubicki sõnul on Ukraina suursaadiku Saksamaal Andri Melniku märkused, et Saksa kultusbändi käik Venemaa poolt annekteeritud Krimmi oli seadusvastane, selle piiri ületanud.

Suursaadik kommenteeris väljaandele Funke Mediengruppe Ukraina prokuratuuri otsust alustada Scooteri liikmete suhtes menetlust. «Ansambli otsus siseneda Krimmi Venemaa kaudu ning osaleda seal Balaklavas toimunud festivalil pole mitte ainult skandaal, vaid ka kuritegu, millel on selged juriidilised tagajärjed.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles