Serbia opositsiooniliider peab näljastreiki

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomislav Nikolic koos abikaasa Dragicaga eile Belgradis toimunud opositsiooni meeleavaldusel.
Tomislav Nikolic koos abikaasa Dragicaga eile Belgradis toimunud opositsiooni meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Eile näljastreiki alustanud opositsioonilise Serbia Progressiivse Partei (SNS) liider Tomislav Nikolic nõuab erakorraliste parlamendivalimiste korraldamist.

59-aastane Nikolic keeldub nii söömast kui joomast ja väljendab oma rahulolematust võimudega sohval lamades. Nikolici kinnitusel ei lõpeta ta iseäralikku näljastreiki enne, kui võimud pole välja kuulutanud ennetähtaegseid valimisi, vahendas uudistevõrk AFP.

SNSi hinnangul on erakorralised valimised vajalikud Serbia päästmiseks, kuna riik vajab režiimi, mis vastutaks kõigi riigi ees seisvate katsumuste eest. Opositsiooni hinnangul peaks valitsus tagasi astuma, kuna Demokraatliku Partei juhitav valitsus pole oma ülesannetega hakkama saanud.

Võimupartei on hukka mõistnud Nikolici otsuse kasutada näljastreiki vahendina oma poliitiliste eesmärkide saavutamiseks. Ka on valitsus andnud mõista, et erakorralised valimised takistaksid riigi ühinemisprotsessi Euroopa Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles