Vene mees üritas kodumaale smugeldada ligi 100 kilogrammi Soome juustu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Oltermanni juust Rjazanis toidupoes enne sanktsioone.
Valio Oltermanni juust Rjazanis toidupoes enne sanktsioone. Foto: SCANPIX

Kuigi Moskva impordikeelud Euroopa Liidu toiduainete suhtes kestavad juba neljandat aastat, tundub Soome juust olevat Venemaal endiselt populaarne. Näiteks tabasid Venemaa tolliametnikud kolmapäeval mehe, kes üritas tuua Soomest 99 kilogrammi sealset juustu.

Juustu vedanud Venemaa kodanikust mees ületas riigipiiri Nuijamaa piiripunktis, vahendab ERRi uudisteportaal. Salakaubavedaja oli juustukangid peitnud väikebussi Volkswagen Cavelle konstruktsioonide sisse. Tolliametnike kinnitusel oli mees varem kinnitanud kirjalikult, et midagi deklareerimisväärset tal sõidukis kaasas pole.

Juust konfiskeeriti, sest Venemaa poolt 2014. aastal vastusanktsioonidena kehtestatud reeglite kohaselt saab Euroopa Liidust riiki tuua kõige rohkem viis kilogrammi juustu. Reeglid puudutavad ka liha- ja kalatooteid ning puu- ja köögivilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles