Rootsis tapsid hundid koera

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid
Hundid Foto: SCANPIX

Rootsi võimude kinnitusel ründasid hundid lapsevankriga jalutanud naise koera.

Koera jäänused leiti hiljem ründamispaiga lähedalt, kirjutab Aftonbladet.

Juhtum leidis aset eile Stockholmi läänis Norrtäljes. Naine oli hommikusel ajal lapse ja koeraga jalutamas, kui kaks hunti neid ründasid.

Koer oli oma perenaisest umbes 80 meetrit eespool, kui  esimene hunt ründas. Hunt haaras koerast kinni ning tiris ta lähedasse metsatukka.

Teine hunt liikus aga naise ja lapsevankri suunas. Naine märkas hunti, võttis üheaastase tütre sülle, hakkas karjuma ja käega vehkima.

Hunt tuli naisele lähemale ja jäi lõpuks temast umbes kümne meetri kaugusele. Siis pööras järsku ringi ja jooksis metsa tagasi.

Asjatundjate sõnul võisid hundid koera rünnata, kuna kaitsesid oma ala.

«Hundid võisid koera samuti pidada hundiks, kes on nende märgistatud alale tunginud. Tegemist ei ole ebatavalise juhtumiga. Mitmeid samalaadseid juhtumeid on ka varasemast. Kui hundid näevad koera, ei hooli nad tegelikult, kas inimesi on läheduses või mitte,» selgitas hundiuurija Olof Liberg.

Libergi andmetel hukub Rootsis aastas hundirünnakute tagajärjel umbes 20 – 30 koera.

Inimesi püüavad hundid vältida.

Liberg lisas, et naine tegi õigesti, kui püüdis kisaga ja vehkimisega hunte eemale peletada. Samuti soovitas ta huntide suunas kive loopida.

Võimud alustasid Norrtälje lähedasest metsast kahe hundi otsinguid. Siiski eitati, et piirkonnas korraldatakse hundijaht.

Norrtälje elanikel on õigus esitada avaldus niinimetatud kaitsejahiks. Selleks tuleb taotleda jahiluba looduskaitseametist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles