Eesti võib eesistujana keset lahingut sattuda

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd Prantsusmaal Saint-Nazaire´is asuvas STX laevatehases. Paljud sealsed töötajad on saabunud teistest Euroopa Liidu liikmesriikidest.
Ehitustööd Prantsusmaal Saint-Nazaire´is asuvas STX laevatehases. Paljud sealsed töötajad on saabunud teistest Euroopa Liidu liikmesriikidest. Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD/AFP/Scanpix

Üks keerulisemaid ülesandeid Euroopa Liidu Nõukogu eesistujana on Eesti jaoks liikmesriikidevaheline töötajate liikumine, mis tekitab ühenduses suuri vaidlusi ja millele Prantsuse president Emmanuel Macron lubab kiiret lahendust.

«Kui seadust rikutakse ja palgatakse töötajaid, kes saavad sama töö eest poole või kolmandiku prantslase palgast, siis see ei sobi Euroopa vaimu ega isegi ühisturu olemusega,» ütles Macron valimiskampaania ajal Prantsuse STXi laevatehases, mille valitsus otsustas möödunud kuul ajutiselt riigistada.

Saint-Nazaire’is asuv tehas polnud Macroni sõnumi edastamiseks valitud juhuslikult. Tehases, kus valmisid ka Venemaa ihaldatud ja lõpuks Egiptusesse jõudnud Mistral-tüüpi helikopterikandjad, töötab 2600 püsitöölise kõrval kaks korda rohkem alltöövõtuahelasse kuuluvaid töötajaid. Paljud neist on sinna mujalt Euroopa Liidu riikidest saabunud lähetatud töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles