Süüria lõunaosas sai enesetapurünnakus surma 23 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaish al-Islami võitleja rindejoonel Tal al-Siwani piirkonnas.
Jaish al-Islami võitleja rindejoonel Tal al-Siwani piirkonnas. Foto: SAMEER AL-DOUMY/AFP

Süüria lõunaosas Jordaania piiri lähedal sai reedel enesetapurünnakus surma 23 ja vigastada kümneid inimesi, teatasid inimõiguslased.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel olid enamus ohvritest opositsioonirühmituse Jaish al-Islam ehk Islamiarmee võitlejad.

"Enamik hukkunuid olid Jaish al-Islami võtlejad. Kümned said haavata ja umbes 20 on kriitilises seisundis," täpsustas keskuse juhataja Rami Abdel Rahman.

Rühmituse Jaish al-Islami vastu on varem korduvalt samalaadseid rünnakuid korraldanud sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik.

Süüria valitsusväed ja nende liitlased hõivasid pealetungis mässulistele 1300 ruutkilomeetrit piiril Jordaaniaga, teatas neljapäeval Süüria riigimeedia.

Pealetungi kinnitas ka Suurbritannias asuv Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Ühenduse sõnul kasutasid valitsusväed ära relvarahu Daraa provintsis ning asusid pealetungile Daraa lähistel piiril Jordaaniaga asuvas Sweida provintsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles