USA presidendi sõnul kaalub ta Venezuela osas ka sõjalisi võimalusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi sõnul oli Venezuelas kujunenud olukord üheks peamiseks teemaks, mida ta arutas reedesel kohtumisel välisminister Rex Tillersoni ja USA suursaadiku ÜRO juures Nikki Haleyga.
Trumpi sõnul oli Venezuelas kujunenud olukord üheks peamiseks teemaks, mida ta arutas reedesel kohtumisel välisminister Rex Tillersoni ja USA suursaadiku ÜRO juures Nikki Haleyga. Foto: JIM WATSON/AFP

USA president Donald Trump ütles reedel, et kaalub Venezuela ühe ägeneva poliitilise kriisi osas ka variante, millesse on kaasatud Ühendriikide sõjavägi.

"Meil on Venezuela osas palju erinevaid võimalusi, sealhulgas ka sõjaline," ütles Trump New Jerseys ajakirjanikele.

"Meil on väed kõikjal maailmas kohtades, mis on väga kaugel. Venezuela pole üldse kaugel ning inimesed seal kannatavad ja surevad," lisas president.     

Trumpi sõnul oli Venezuelas kujunenud olukord üheks peamiseks teemaks, mida ta arutas reedesel kohtumisel välisminister Rex Tillersoni ja USA suursaadiku ÜRO juures Nikki Haleyga.

Venezuela president Nicolas Maduro teatas neljapäeval, et tahab pidada USA ametivenna Donald Trumpiga kahepoolseid kõnelusi. Maduro sõnul on ta andnud oma välisministrile ülesandeks kahepoolsete kõneluste korraldamise Trumpiga. Samuti andis Maduro korralduse võimaldada kohtumine tema ja Trumpi vahel septembris New Yorgis toimuval ÜRO peaassambleel.

Opositsioon, USA ja Ladina-Ameerika suurriigid peavad assambleed mittelegitiimseks. USA on kehtestanud Madurole ja põhiseadusliku assamblee liikmetele Venezuelas "diktatuuri" kehtestamise eest sanktsioonid.

Venezuela põhiseadusassamblee kuulutas end kõrgemalseisvaks kõikidest teistest riigiametitest, kaasa arvatud opositsiooni kontrollitud kongressist. Põhiseadusassamblee dekreet keelab parlamendisaadikutel astuda mis tahes samme, mis võib segada 5. augustil ametisse vannutatud põhiseadusassamblee heakskiidu pälvinud seaduseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles