Taanis kaduma läinud eraallveelaev uppus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaeva otsingud Kopenhaageni sadama lähistel.
Allveelaeva otsingud Kopenhaageni sadama lähistel. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taanis kaduma läinud eraallveelaev uppus eile Kopenhaageni lähedal, teatas õhtul kohalik uudisteagentuur Ritzau.

Allveelaeva UC3 Nautilus asuti otsima eile varahommikul, kuna see ei naasnud kodusadamasse Kopenhaagenis. Kaitseväe andmeil nähti allveelaeva üleeile õhtul ja võimalik et ka ööl vastu eilset Öresundis. Merevägi teatas eile lõunal Twitteris, et alus leiti ning otsingud tühistati.

«Me võime kinnitada, et allveelaev on leitud ja me oleme näinud seda liikumas Koge lahel,» ütles Taani kaitseväe peastaabi esindaja Anders Damgaard väljaandele Ekstra Bladet.

Taani merendusametnike info kohaselt läks allveelaev varsti pärast seda põhja.

Pea 18 meetrit pika ja 40 tonni kaaluva aluse pardal pidid olema selle leiutaja Peter Madsen ning üks ajakirjanik. Madsen visandas ja ehitas laeva ise ning laev lasti vette 2008. aastal.

Ritzau teatas reede õhtul, et politsei on Madseni kinni pidanud ja teda kahtlustatakse naisajakirjaniku tapmises. Madsen on süüdistused tagasi lükanud.

Madseni kinnitusel viis ta naise Kopenhaagenisse juba üleeile õhtul. Naine on endiselt kadunud.

«Naine pidi olema allveelaeva pardal ja ta on lähedaste poolt kadunuks kuulutatud,» ütles Rootsi Skane politsei esindaja ajalehele Aftonbladet.

Sukeldujad on umbes seitsme meetri sügavusel lebava allveelaeva juures juba käinud ja pääsevad tõenäoliselt veel täna sinna ka sisse, edastas Rootsi rahvusringhääling STV.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles