Ühendriikides sõitis auto meeleavaldajate sekka, üks inimene sai surma (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaik Charlottesville'is.
Sündmuspaik Charlottesville'is. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Ühendriikides sõitis laupäeval auto rahva sekka Charlottesville´i linnas, kus tänavatele olid kogunenud paremäärmuslased ja vastumeeleavaldajad, teatasid tunnistajad.

Viimastel andmetel sai vahejuhtumis üks inimene surma ja 26 vigastada. Pealtnägijate kinnitusel sõitis juht inimestele otsa tahtlikult. Autoroolis olnud mees on kinni peetud.

Ühe pealtnägija kirjeldusel tabas sõiduk tüdrukut ja tagurdas siis uuesti temast üle. Uudisteagentuuri AFP ajakirjaniku sõnul lebasid vigastatud inimesed tänaval.

«Ma kutsun kõiki inimesi üles - minge koju. Ma olen murest murtud, et me kaotasime juba ühe inimese,» kirjutas linnapea Mike Signer suhtlusvõrgustikus Twitter.

Kohalikud võimud kuulutasid varem päeval linnas välja hädaolukorra, sest paremäärmuslaste marsiga seoses peljati laiaulatusliku vägivalla puhkemist. Paremäärmuslased kogunesid meeleavaldusele, et takistada lõunaosariikide kindrali Robert E. Lee (1807–1870) ausamba mahavõtmist.

USA president Donald Trump mõistis vägivalla hukka ja kutsus rahvast üles ühtsusele.

«Me peame olema ühtsed ja mõistma hukka kõik, mida viha esindab. Sellisel vägivallal pole Ühendriikides kohta,» ütles Trump.

«Viha ja vastasseis peavad koheselt lõppema. Me peame olema ühtsed ameeriklastena, kes armastavad oma riiki,» manitses president.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles