Iisrael pidas kinni miljardärist ärimehe ja veel neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beny Steinmetz.
Beny Steinmetz. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Iisraeli politsei teatel võeti vahi alla tuntud miljardärist ärimees ja veel neli inimest, keda kahtlustatakse muu hulgas rahapesus, õigusemõistmise takistamises ja altkäemaksu andmises.

Politsei teatel kahtlusalused arreteeriti ja kuulati üle täna. Isikud peeti kinni koostöös Šveitsi ja USA-ga, kellega uuritakse dokumentide võltsimist ja fiktiivseid kinnisvaratehinguid välismaal.

Politsei keeldus täpsustamast käimasoleva juurdluse üksikasju, kuid kinnitas, et üks kinnipeetutest on Beny Steinmetz.

Austria ajakirjanduse teatel on teiste seas kinni peetud ka Austria kantsleri Christian Kerni nõunik Tal Silberstein, kuid ametlikud kanalid ei ole seda kinnitatud.

Genfist tegutseva teemandimagnaadi Steinmetzi varade koguväärtus on ajakirja Forbes andmeil miljard dollarit. Iisraeli võimud pidasid ta detsembris kinni Guinea ametnikele altkäemaksu maksmise eest. Tollal veetis ta kaks nädalat koduarestis ja lasti siis vabaks.

Rumeenia esitas mullu Steinmetzile süüdistuse organiseeritud kuritegeliku ühenduse loomises ja rahapesus seoses kinnisvaraafääriga, mis läks riigile maksma 145 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles