Kas Serbia loovutab oma südame?

Jure Brankovič
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu, teatab tähtedest koostatud ingliskeelne sõnum 2008. aastal Serbiast lahku löönud Kosovo pealinnas Prištinas.
Vastsündinu, teatab tähtedest koostatud ingliskeelne sõnum 2008. aastal Serbiast lahku löönud Kosovo pealinnas Prištinas. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Suvi on suurepärane aeg tulla välja ebapopulaarsete poliitiliste ideedega. Eriti kui need lähevad täielikult vastuollu kõigega, mida on aastaid korrutatud. Serbia juhtkond tegeles Luciferi-nimelise kuumalaine ajal, mil Belgradis oli 45 soojakraadi, sama põletava Kosovo küsimusega.

See suvi on Serbias olnud täis poliitilisi pöördeid. Juunis nimetati Serbia peaministriks Ana Brnabić, kes on ühtaegu nii esimene naine kui ka esimene homoseksuaal Balkani riigi valitsusjuhi kohal.

Üllatus oli seda suurem, et tegu on väga patriarhaalse ja õigeuskliku riigiga. Vaid paar aastat tagasi lõppes homoparaad Belgradis veriselt, kui vaimulike õnnistatud huligaanid ründasid paraadil osalejaid, vigastades üle 150 inimese ja laastades linnasüdant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles