Šveitsi hotell sattus juudiskandaali (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Šveitsi Alpides asuv hotell tekitas pahameeletormi sellega, et pani üles sildi, milles palub juutidest külalistel enne basseini minekut duši alt läbi käia. 

Arosa külas asuv hotell sattus kriitika alla pärast seda, kui internetis avaldati pilt juutidele mõeldud sildist. «Meie juutidest külalistele,» võib sellelt lugeda. «Palun minge enne ujumaminekut duši alla. Kui rikute reegleid, olen sunnitud basseini teile sulgema. Tänan mõistmise eest,» jätkab teade.

Foto tekitas Iisraeli meedias laialdast vastukaja, riigiesindajad süüdistavad hotelli antisemitismis. Šveitsi välisministeerium väljendas juhtumi pärast kahetsust. Hotelli esindaja Ruth Thomann rääkis kohalikule meediale, et tegu oli õnnetu sõnakasutusega ja tekst oli naiivne. Samas olevat külalised varem kaevanud, et juutidest kunded ei pese end enne basseini külastamist.

Ühendriikides baseeruv juudiõiguste grupp Simon Wiesenthali keskus nimetas asutust «vihkamise hotelliks» ja nõudis, et see suletaks ja juhtkond saaks karistada.

Samuti märkis keskus, et jutt duši alla minekust võis olla vihje natsiajastu gaasikambritele. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles