Mihkelson: Põlissoomlastele tõi edu populistlik retoorika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Valimised

Riigikogu väliskomisjoni liige Marko Mihkelson tõi Soome erakonna Põlissoomlased valimisedu ühe põhjusena välja valijate suurenenud vastuvõtlikkuse populistlikule retoorikale.

Samuti nimetas ta võimalike põhjustena partei liidri karismaatilisust, Euroopas vallandunud võlakriise ning Soome sisepoliitika mugandumist.

«Suurima tõusu läbi teinud Põlissoomlased muutsid Soome poliitilist maastikku värvirohkemaks, kuid nende populistliku kallakuga seisukohad teevad valitsuskõnelused keerulisteks,» tõdes Mihkelson.

«Samas pole minu arvates Timo Soini partei puhul tegu äärmusjõuga, nagu mõnel juhul on rahvusvahelises meedias  püütud seletada,» lisas ta. «Küll on aga selge, et kui Põlissoomlased liituvad koalitsiooniga, siis tuleb neil nii mõnigi käredam lubadus alla neelata.»

Eesti-Soome suhteid uue parlamendikoosseisu tööleasumine tema arvates ei mõjuta, kuna need on väga head ja oodata võib vaid suhete tihenemist. «Soome kuvand Euroopa Liidus on valimistega seonduvalt olnud teemaks, kuid ma siiski usun, et valitsuskõnelustega kummutatakse kahtlused ning Soome jätkab võetud kohustustele truud poliitikat,» arvas Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles