Gazas lasi ennast Hamasi kontrollpunktis õhku enesetaputerrorist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi julgeolekutöötajad Egiptuse piiri ääres.
Hamasi julgeolekutöötajad Egiptuse piiri ääres. Foto: The Times of Israel

Gaza sektoris lasi neljapäeva varahommikul ennast islamiliikumise Hamas kontrollpunktis õhku enesetaputerrorist, teatasid võimuesindajad.

Peale terroristi sai surma ka üks Hamasi julgeolekutöötaja.

Tegemist on haruldase enesetapurünnakuga palestiinlaste äärmusrühmituse vastu.

"Varahommikul peatasid julgeolekujõud kaks inimest, kes lähenesid lõunapiirile (Egiptusega). Üks nendest lasi ennast õhku. Surma sai üks ja haavata veel mitu julgeolekutöötajat," kinnitas Hamasi kontrolli all oleva sektori siseministeeriumi eestkõneleja.

Viimastel andmetel hukkus 28-aastane Hamasi liige Nidal al-Jaafari.

Gaza julgeolekuteenistuse hinnangul oli ründaja äärmusislamist. Gaza sektoris võimul olevat Hamasi kritiseerivad pidevalt veel äärmuslikemate vaadetega islamistide rühmitused.

Iisrael on Hamasiga alates 2008. aastast pidanud kolm sõda. Iisrael peab alates 2007. aastast Gaza sektoris võimul olevat Hamasi terroriorganisatsiooniks ning seda teevad ka USA ja Euroopa Liit. Hamasi kontrollitav parlament ei ole kokku tulnud alates 2007. aasta juunist, kui islamistlik liikumine haaras Gaza sektoris võimu ja tõrjus sealt välja Palestiina presidendile Mahmoud Abbasile lojaalse Fatahi liikumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles