Soome president kohtub Trumpiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö.
Soome president Sauli Niinistö. Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Scanpix

Soome president Sauli Niinistö sõidab USA-sse ja kohtub 29. augustil Washingtonis Ühendriikide riigipea Donald Trumpiga, ütles täna presidendikantselei.

Presidentide kohtumine leiab aset Valges Majas ning see on Niinistö ja Trumpi esimene kokkusaamine.

Niinistö töövisiidi programmist ja teemadest antakse kantselei kohaselt täpsemalt teada visiidi lähenedes.

USA eelmise presidendi Barack Obamaga kohtus Niinistö möödunud aastal toimunud Skandinaavia maade delegatsiooni Valge Maja visiidi raames. Varemalt olid Niinistö ja Obama kohtunud nii Lõuna-Koreas kui ka Rootsis.

Varemalt on sarnane kahepoolne kohtumine Washingtonis aset leidnud Soome president Tarja Haloneni ja George W. Bushi vahel 2002. aastal ja kaks aastat varem Haloneni ja Bill Clintoni vahel.

Möödunud aasta veebruaris toimunud palvushommikusöögist Washingtonis, kus esines kõnega ka äsja ametisse vannutatud Trump, võttis 500 kutsutud väliskülalise hulgas osa ka toonane Soome välisminister Timo Soini.

Eesti president Kersti Kaljulaid kohtus USA riigipeaga 6. juulil Varssavis, kui USA riigipeaga said kokku Kesk-ja Ida-Euroopa riigipead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles