Indias sünnitas kümneaastane vägistamisohver

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Indias sünnitas tütre vägistaja ohvriks langenud 10-aastane tüdruk, kellel kohus oli keelanud aborti sooritada.

2,5 kilo kaaluv laps tuli ilmale keisrilõikuse abil. Tüdruk ise seejuures ei tea, et ta sai emaks – kogu raseduse ajal väideti talle, et tal on kõhus üks suur kivi. Nii ema kui lapse tervis on meedia andmeil suurepärane.

Tüdruk väidab, et viimase seitsme kuu jooksul vägistas teda mitu korda tema onu. Tema rasedus avastati juuli keskpaigas, kui ta viidi haiglasse seoses tugevate kõhuvaludega. Chandigarhi linna kohalik kohus otsustas aborti mitte lubada, kuna rasedus oli arenenud juba liiga kaugele ja arstide sõnul oleks see võinud ohustada ema elu. Palve lükkas ümber ka ülemkohus.

Arvatakse, et tüdruk jääb haiglasse kuni kümneks päevaks. Tema vanemad olid algusest saati seisukohal, et ei taha teha lapselapsega mingit pistmist ning BBC korrespondendi andmeil keeldusid nad vastsündinule isegi pilku heitmast. Tõenäoliselt läheb laps adopteerimisele.

Seksuaalne väärkasutamine on Indias levinud. Iga 155 minuti tagant vägistatakse mõni alla 16-aastane laps, iga 13 tunni tagant aga alla 10-aastane. Üle poole ründajatest on seejuures lapsele juba varasemast tuttavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles