Hispaania terrorirünnakute ohvreid on 34 riigist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Hispaanias 14 inimese elu nõudnud ja umbes sadat vigastanud kahe autorünnaku ohvreid on 34 riigist, teatas tsiviilkaitseamet reedel.

Barcelonas neljapäeval ja suvituslinnas Cambrilsis reede varahommikul korraldatud terrorirünnakutes said surma ja kannatada Hispaania, USA, Prantsuse, Pakistani, Hollandi, Hiina, Venezuela, Mauritaania, Kanada, Austraalia, Suurbritannia ja teiste riikide kodanikud.

Itaalia valitsuse teatel on hukkunute hulgas kaks itaallast.

Belgia välisminister ütles, et teiste seas sai surma Barcelonas perekonda külastanud belglanna. Ka Portugali valitsus on teatanud oma kodaniku hukkumisest.

Barcelonas kannatada saanud enam kui 100 inimese hulgas on 26 Prantsuse kodanikku, neist 11 seisund on tõsine, ütles Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian reedel. Siseminister Gérard Collomb ütles hiljem, et "tõsiselt vigastatute arv võib olla isegi kõrgem, umbes 17".

Saksa välisministeeriumi andmetel sai Barcelona rünnakus kannatada 13 sakslast, mõni neist "võitleb elu pärast". Ministeeriumi pressiesindaja sõnul ei saa ka välistada, et sakslasi on hukkunute hulgas.

Ühendriikide välisministeerium kinnitas õhtul, et Barcelona rünnakutes sai surma üks ameeriklane ja teine haavata.Välisminister Rex Tillerson avaldas ohvrite lähedastele kaastunnet ja mõistis rünnaku hukka.

USA välisministeeriumi andmetel on endiselt teadmata Hispaanias viibinud San Franciscos elava Jared Tuckeri asukoht, kes polnud haavatute nimekirjas.

Kanada peaminister Justin Trudeau teatas, et Barcelona rünnakus sai surma üks kanadalane ja neli haavata.

"Sügava kurbusega pean teatama, et Barcelona terrorirünnakus sai surma Kanada kodanik ja veel neli vigastada," sõnas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles