New Yorgis jagati Pulitzeri preemiaid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carol Guzy tehtud foto pärast Haiti maavärinat, kus Cindy Tersme otsib rusudest oma 14-aastast venda, sai uudisfoto Pulitzeri.
Carol Guzy tehtud foto pärast Haiti maavärinat, kus Cindy Tersme otsib rusudest oma 14-aastast venda, sai uudisfoto Pulitzeri. Foto: SCANPIX

New Yorgis Columbia ülikoolis jagati eile iga-aastased Pulitzeri preemiad ajakirjanduse, kirjanduse ja muusika valdkonnas.

Ajaleht Los Angeles Times sai preemia nn avaliku teenuse valdkonnas artikliteseeria eest, milles kirjutati laiaulatuslikust korruptsioonist California väikelinnas Bellis, vahendas Wall Street Journal.

Tegemist on töölislinnaga, kus elab 37 000 inimest ja mis kuulub Los Angelese maakonna vaeseimate hulka. Küll aga olid linnaametnikud maksnud omale üüratuid palku ja preemiaid.

Jeff Gottliebi, Ruben Vivesi ja teiste ajakirjanike artikliteseeria tõi kaasa mitmeid vahistamisi ja vallandamisi.

Skandaali keskseks figuuriks oli Belli linnapea Robert Rizzo, kes sai aastas näiteks lisatasudena 1,5 miljonit dollarit. Lisaks temale said süüdistuse veel seitse ametnikku.

Lisaks läks Los Angeles Timesile preemia olemusfoto eest, mille autoriks oli Barbara Davidson.

Ajaleht The New York Times sai kaks preemiat: rahvusvahelise reportaaži ja kommentaari eest.

The Washington Post sai uudisfoto Pulitzeri. Pärast 2010. aasta jaanuari Haiti maavärinat tehtud ja nüüd preemiaväärilisteks tunnistatud fotode autoriteks olid Carol Guzy, Nikki Kahn ja Ricky Carioti.

Pulitzeri 2011. aasta laureaatide täielik nimekiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles