Soome politsei käsitleb Turu pussitamist terrorirünnakuna (22)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased eilse rünnaku ohverid mälestamas.
Soomlased eilse rünnaku ohverid mälestamas. Foto: STAFF/REUTERS/Scanpix

Soome politsei teatas tänasel pressiknverentsil, et uurib eile Turus aset leidnud pussitamisi kui terrorirünnakut. 

Politsei teatel vahistati viis isikut ööl vastu eilset Turu korteris. «Toimus haarang, praegu on meil vahi all kuus kahtlusalust, peamine kahtlusalune ja veel viis,» ütles keskkriminaalpolitsei ülemkomissar Markus Laine. «Uurimine öösel vahistatute rolli, kuid me ei ole veel kindlad, kas nad on rünnakuga kuidagi seotud. On teada, et nad olid peamise kahtlusalusega kontaktis.»

Politsei teatel on peamine kahtlusalune, kes sai kinnipidamisel haavata ja viibib haiglas, 18-aastane Maroko kodanik. Üks kahtlusalustest on Yle teatel alla 18-aastane, teised on täiskasvanud. 

Politsei jagab uut infot eilse rünnaku kohta täna kell 14. 

Politsei vahistas pussitamises kahtlustatava välismaise taustaga noore mehe mõni minut pärast rünnakut. Kahtlusalune sai kinnipidamise käigus haavata ja viibib intensiivravis. Rünnakus sai surma kaks ja haavata kaheksa inimest, kellest kaks viibivad samuti intensiivraviosakonnas.

Soome siseministeeriumi teatel vabanevad neli vigastatut täna haiglast. Üks kannatanu vabanes haiglaravilt juba varem, kolm vigastatut on endiselt intensiivravi- ja üks tavaosakonnas.

Kõik rünnakus haavata saanud toimetati eile Turu ülikooli haiglasse, kus üks neist suri vigastustesse. Vigastatute seas on kaks Rootsi ja üks Itaalia kodanik, mõlemad hukkunud olid soomlased.

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles