Tualetitüli ajas India abielupaari lahku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India mees liikuva tualeti ees. Mobiilseid tualette kasutatakse Indias lahendusena sanitaarprobleemidele.
India mees liikuva tualeti ees. Mobiilseid tualette kasutatakse Indias lahendusena sanitaarprobleemidele. Foto: SAJJAD HUSSAIN/AFP/Scanpix

Indias leidis aset kummaline lugu, kus üks naine lahutas oma mehest, sest nende kodus polnud tualetti, kirjutab Euronews. 

Rajasthani perekonnaõigusele spetsialiseeruv kohus otsustas, et naise soov oma abikaasast lahutada on põhjendatud kuna mees ei suutnud viie aasta jooksul rajada tualetti. Naise sõnul oli tegu julmusega.

Kohtunik Rajendra Kumar Sharma lausus, et külaelanikest naised peavad tihti taluma füüsilist valu, sest õues oma hädade leevendamiseks tuleb oodata pimeduse saabumist. Kohtunik pidas tualettruumi puudumist häbiväärseks ja piinavaks.

Indias on abielu lahutamine lubatud vaid juhul, kui suudetakse tõestada julma kohtlemist, vägivalda või ebaõiglasi majanduslikke nõudmisi.

Puudulikud sanitaartingimused on Indias tõsiseks probleemiks, mis mõjutavad Euronewsi andmetel 594 miljonit inimest ehk umbes poolt riigi elanikkonnast. Umbkaudu 70 protsendil majapidamistest ei ole tualetti.

Peaminister Narendra Modi lubas, et igas kodus on 2019. aastaks olemas tualett, samuti väitis ta, et valitsus on 2014. aastast saati ehitanud rohkem kui 20 miljonit WC-d.

Vaatlejate sõnul ei ole probleem tekkinud vaid vaesuse tõttu. Paljud India elanikud arvavad, et majas asuv tualett on ebapuhas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles