Suurbritannia saadab suurüritustele erariietes sõdurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdur ja politseinik patrullimas.
Briti sõdur ja politseinik patrullimas. Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP/Scanpix

Suurbritannia saadab eelolevatele suurtele festivalidele ja rahvakogunemistele korda looma erariideid kandvad relvastatud sõdurid, kirjutab Evening Standard.

Järgmisel esmaspäeval on Suurbritannias riiklik püha ja see toob endaga kaasa suured üritused. Näiteks on sellele päevale planeeritud Notting Hilli karneval ning riigipühale eelneval nädalavahetusel toimuvad Readingi ja Leedsi muusikafestivalid.

Kuna terrorioht on Ühendkuningriigis endiselt kõrge, otsustati rahva hulka saata erariideid kandvad sõdurid, kes olukorral silma peal hoiavad. Väidetavalt kasutavad sõdurid tsiviilsõidukeid, mis on täiustatud kuulikindlate klaasidega.

Londoni politsei ei kommenteerinud seda, kas Notting Hilli karnevali tarbeks tuuakse tänavatele ka tõkked, mis võimaliku autorünnaku ära hoiaks. Karnevali külastab tavapäraselt igal aastal umbes kaks miljonit inimest.

Hispaanias toimunud rünnakute tulemusena otsustas Suurbritannia valitsus karmistada kontrolli, mis tuleb inimestel kaubiku rentimiseks läbida. Ministrite sõnul on ekstremistide jaoks masinate rentimine liiga lihtne.

Londoni sildadele paigaldati pärast märtsis toimunud rünnakut tõkked ja betoonplokid, mis peaks raskendama autorünnakute korraldamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles