Päästjad leidsid kokkupõrkel kahjustatud USA hävitaja juurest surnukehasid (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahjustada saanud hävitaja USS John S. McCain.
Kahjustada saanud hävitaja USS John S. McCain. Foto: Mass Communication Specialist 2nd Class Joshua Fulton/AP/Scanpix

Eile USA hävitaja John S. McCainiga toimunud õnnetuse tagajärjel kadunuks jäänud kümnest sõdurist on arvatavasti mõned leitud surnuna, vahendab CNN.

Ühendriikide mereväeadmirali John Richardsoni sõnul on päästetööde käigus mõned surnukehad, mis võivad kuuluda mõnele kümnest kadunuks jäänud sõdurile. Surnukehad tuvastatakse täpsema ekspertiisi käigus.

USA sõjaväetuukrid on alustanud hävitaja John S. McCaini üleujutatud piirkondadest kadunud sõdurite otsimist. Hävitaja sai tõsiseid kahjustusi eile kokkupõrkes Liibüa naftatankeriga Singapuri ranniku lähistel.

Alates eile hommikul toimunud õnnetusest on piirkonnas olnud otsingutel tegevad nii laevad kui lennukid. Lisaks kümnele kadunud sõdurile sai vigastada veel viis isikut.

Intsident on viinud USA mereväe oma tegevuses harvaesineva ühepäevase pausi väljakuulutamiseni.

Otsingutel Malacca väinast ja Singapurist idas lööb kaasa vähemalt seitse Malaisia ja Singapuri alust ning lisaks neile ka USA õhusõidukid. Tegemist ühe tihedaima laevaliiklusega piirkonnaga maailmas.

Eile teatas Malaisia ametnik, et meri on selles piirkonnas üsna ettearvamatu ning laine kõrgus võib ulatuda kuni ühe meetrini.

Neli vigastatud mereväelast toimetati Singapuri õhujõudude helikopteriga haiglasse.

Õnnetuse põhjustas viga sõjaväe aluse tüürimisel, kui alus hakkas lähenema Malacca väinale. Tehniline viga viis kokkupõrkeni naftatankeriga.

USA mereväeametniku sõnul pole selge, miks laeva meeskond ei suutnud aluse tagavara tüürisüsteemi rakendada.

USS John S. Mccain toimetatakse puksiiride abiga mereväebaasi. Foto: JOSHUA FULTON/AFP/Scanpix
USS John S. Mccain toimetatakse puksiiride abiga mereväebaasi. Foto: JOSHUA FULTON/AFP/Scanpix Foto: JOSHUA FULTON/AFP

USS John S. McCain viidi puksiiriga Singapuri Changi mereväebaasi. Oluliselt suurem 200-meetrine Liibüa lipu all sõitev nafta- ja keemiatanker toimetati Singapuri idapoolsesse ankrupaika ülevaatusele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles