Alluv pidi Trumpile meelde tuletama, et päikesesse vaatamiseks on prille vaja (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja tema abikaasa Melania Trump.
USA president Donald Trump ja tema abikaasa Melania Trump. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Ühendriikide president Donald Trump jälgis eile nagu miljonid tema kaasmaalasedki päikesevarjutust, vahendab Newsweek. Kuid erinevalt kaasmaalasest, eiras ta teada-tuntud reeglit, et otse päikesesse ei tohiks vaadata ilma päikeseprillideta. 

Umbes kella 2.39 eile pärastlõunal, kui päikesevarjutus oli saavutamas oma tipphetke, viipas Trump taeva poole. See pani ühe tema abi karjuma: «Ära vaata!» Seejärel, umbes kell 2.41 pärastlõunal lükkas Trumpki endale ette päikeseprillid ja suunas pilgu, koos esileedi ja poja Barroniga 90 sekundiks ohutult taeva poole.

Trumpi teguviis pani interneti koheselt kihama, sest teadlased, organisatsioonid ja isegi NASA on viimased päevad hulga ressursse kulutanud teavituskampaaniale, milles anutakse inimesi ilma silmi kaitsmata päikese poole mitte vaatama. See võib pöördumatut kahju tekitada silma sarvkestale.

«See kahju on tavaliselt pöördumatu ja sellele puudub ravi,» ütles ekspert Sveta Kavali.

Sotsiaalmeedia kihas esmaspäevaõhtuks fotodest ja pilapiltidest, millel Trump kiikab kaitsevahenditeta päikese poole. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles