Kanada lääneosas lõõmab suur metsapõleng

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Revelstoke´i asula suunas liikumas.
Põleng Revelstoke´i asula suunas liikumas. Foto: JASON FRANSON/The Canadian Press/PA Images

Kanada lääneosas on 19 suurt metsapõlengut ühinenud üheks suureks tulemereks, mis on Briti Columbia provintsis läbi aegade suurim, teatasid teisipäeval võimuesindajad.

Quesnelist läänes lõõmav suurpõleng on veninud 130 kilomeetri pikkuseks ja katab 467 000 hektarit, mis on kaks korda suurem 1958. aastal rohkem kui 200 000 hektaril lõõmanud kahjutulest.

Tulekahjuga võitlevad sajad tuletõrjujad, kuid lähiajal seda lootust kustutada pole.

"See on suurim põleng provintsi ajaloos," tõdes päästeteenistuse eestkõneleja Kevin Skrepnek. Skrepneki sõnul pole põlengu ulatus viimase ööpäevaga suurenenud, kuid välistada seda ei saa.

Briti Columbia provintsis kehtestati metsapõlengutega seoses hädaolukord juba 7. juulil.

Kodudest on sunnitud lahkuma olnud 46 000 inimest, kuid enamikul neist on õnnestunud naasta. Vaid veel 2700 inimese kodu asub põlengupiirkonnas.

Briti Columbias möllas teisipäeval kokku 134 põlengut, millega võitlevad 3900 tuletõrjujat ja 200 kustutuslennukit ja -kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles