Newsweek: Schwarzeneggerist järgmine ELi president?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger Foto: SCANPIX

USA väljaanne Newsweek kirjutas, et endine Hollywoodi staar ja California osariigi kuberner Arnold Schwarzenegger võib kaaluda järgmiseks Euroopa Liidu presidendiks kandideerimist.

Austrias sündinud Schwarzenegger on praegu nii-öelda töötu ning mõtleb, mida edasi teha.

Newsweeki andmetel soovitasid ta nõuandjad endisel kulturistil oma sünnimaale Austriasse tagasi pöörduda ning kandideerida ELi presidendiks.

«Järgnevatel aastatel vajab EL praegusest suurema haardeulatusega presidenti, kedagi sellist, kes suudaks Euroopas ühtsuse luua,» selgitas Schwarzeneggeri nõunike juht Terry Tamminen.

Tamminen lisas, et ELis on rahvuslikud sisevastuolud.

«Prantslased ei taha presidendiks sakslast, sakslased aga itaallast ja nii edasi. Kuid kui on olemas Euroopas sündinud isik, kes elas vahepeal USAs ja tuleks siis Euroopasse tagasi? Ta võiks olla uue ühtse Euroopa Washington või Jefferson,» sõnas Tamminen, viidates USA esimesele ja kolmandale presidendile.

Scharzenegger ei ole siiani oma tulevikuplaane avalikustanud. Selle aasta jaanuaris pani ta USA California kuberneri ameti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles