Kanada hoiatas Ühendriikidest saabuvaid migrante (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kanada piiril.
Migrandid Kanada piiril. Foto: CHRISTINNE MUSCHI/REUTERS/Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau lausus, et riik ei kavatse olla leplik nende migrantide suhtes, kes piiri Ameerika Ühendriikidega illegaalselt ületavad.

«Kanada on avatud ja külalisi tervitav ühiskond, sest kanadalastel on usku meie immigratsioonisüsteemi ja usku sellesse, et meie riik põhineb seadustel,» lausus Trudeau ajakirjanikele. «Kuid keegi ei saa hüvesid, kui ta otsustab tulla Kanadasse ebaseaduslikult. Tuleb järgida reegleid ja neid on palju,» lisas ta

Kanadasse saabujaid ootab tema sõnul ees põhjalik taustakontroll. Riik loob ka spetsiaalse üksuse, mille ülesandeks on hallata farmidesse tööle minevaid migrante.

«Mingisuguseid otseteid migrantidele ei tehta,» rõhutas peaminister.

Alates selle aasta juulist on Ühendriikidest üle piiri üritanud ebaseaduslikult Kanadasse siseneda ligi 6000 migranti. Paljud neist on pärit Haitilt ja neid ootaks Ühendriikidest kojusaatmine, sest president Trump keeldus pikendamast neile antud ajutist varjupaigaluba.

Konservatiivsed kriitikud on Trudeaud süüdistanud selles, et too on oma leebe poliitika ja üleskutsetega tekitanud sisserändajate sissevoolu.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles