Valedetektori test sai Taiwani ohvitserile saatuslikuks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valedetektori test.
Valedetektori test. Foto: SCANPIX

Taiwani meedia teatel kukkus üks riigi ohvitser läbi lojaalsustestis, mille käigus pidi kindralleitnant vastama valedetektori all küsimustele.

Sõjaväelase nime pole avalikustatud, kuid juhtum on seotud riiki vapustanud spiooniskandaaliga. China Timesi andmetel oli testis läbi kukkunud ohvitser ainus sõjaväelane, kes valedetektori all põrus, vahendas uudistevõrk AFP.

Taiwani kaitseministeeriumi esindaja David Lo ei soovinud täpsustada, mis küsimusi sõjaväelase käest küsiti, viidates riigisaladusele. Lo kinnitusel pole testi tulemused lõplikud ja kindralleitnandil on õigus selle tulemused vaidlustada ning uut testi nõuda.

Seoses jaanuaris ilmsiks tulnud viimase poole sajandi tõsiseima spionaažijuhtumiga tuleb paljudel kõrgetel sõjaväelastel valedetektori all vastuseid anda. Jaanuaris vahistasid Taiwani võimud väidetavalt Hiina kasuks spioneerinud kindral Lo Hsien-che, kes vastutas maavägede side ja elektroonilise teabe eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles