Medvedev vallandas OMONi Moskva ülema

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Haustov (keskel) Maneeži väljakul detsembris 2010 keset rahvarahutusi.
Vjatšeslav Haustov (keskel) Maneeži väljakul detsembris 2010 keset rahvarahutusi. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev allkirjastas järjekordse määruse personalimuudatustest sisekaitseorganites, vallandades teiste hulgas ka Moskva OMONi ülema kindralmajor Vjatšeslav Haustovi.

Haustov juhtis OMONi üksust pealinnas alates 2007. aastast, vahendas lenta.ru. Veebruaris 2010. aastal puhkes tema juhitud eriüksuse ümber skandaal, kui ajalehes The New Times ilmus artikkel «OMONi orjad», milles pajatati korduvatest õigusrikkumistest ja ülirasketest töötingimustest ning korruptsioonist.

Moskva siseasjadeosakond ja Haustov eitasid süüdistusi ning andis väljaande kohtusse.

Kindralmajor jõudis meediasse ka seoses Maneeži väljakul puhkenud rahutustega detsembris 2010. Ta pidas pogrommist osalejatega isiklikult läbirääkimisi ja juhtis seal eriüksuse tegevust väljaku ümberpiiramisel.

Vastavalt Vene presidendi tänasele korraldusele jäid tööta kokku seitse kindralit ja üks polkovnik. Nende hulgas on näiteks siseministeeriumi Lõunaringkonna asejuhataja kindralleitnant Sergei Solodovnikov, siseministeeriumi Moskva oblasti personaliosakonna ülem kindralmajor Nikolai Voitenkov ja Arhangelski oblasti siseasjadeosakonna ülem kindralmajor Sergei Kozlov.

Selle aasta algusest on vastavalt Medvedevi määrusele vallandatud kümneid kõrgeid miilitsaülemaid. Selle põhjuseks on siseministeeriumi reformimine. Protsess peab olema lõpuni viidud 1. juuniks 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles