AJA PEEGEL. Venemaa Jehoova tunnistajate okkaline rada (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Peterburi lähedal Solnetšnojes asuvale Jehoova tunnistajate riikliku keskuse muuseumile, mis peab ekstremismisüüdistuste alusel tegevuse lõpetama.
Vaade Peterburi lähedal Solnetšnojes asuvale Jehoova tunnistajate riikliku keskuse muuseumile, mis peab ekstremismisüüdistuste alusel tegevuse lõpetama. Foto: Aleksander Demiantšuk/TASS/Scanpix

Relvastatud ja maskides julgeolekutöötajad tormasid Venemaal Orjoli linnas keset teenistust uksest sisse, kirjutasid üles kohalviibijate nimed, konfiskeerisid telefonid ja elektroonikaseadmed ega lahkunud enne, kui olid saanud kõigilt kirjaliku tunnistuse.

Juhtum leidis aset tänavu 25. mail, kuu aega pärast seda, kui Vene ülemkohus oli kuulutanud Jehoova tunnistajate tegevuse ekstremismi süüdistuste alusel ebaseaduslikuks.

Seaduse vastuvõtmisele järgnesid rünnakud usulahu liikmete vastu, näiteks ka juhtum, kus Moskva oblastis Lutsino külas põletati Jehoova tunnistajate perekonnale kuulunud majapidamine ühes sõiduautodega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles