Endine CIA agent tahab Trumpi Twitterist välja süüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valerie Plame Wilson.
Valerie Plame Wilson. Foto: Michael loccisano/AFP/Scanpix

USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine salaagent Valerie Plame Wilson püüab ühisrahastuse abiga kokku ajada piisavalt raha ja ära osta sotsiaalmeediakeskkond Twitter, et USA president Donald Trump seda enam kasutada ei saaks, vahendab ABC News.

Kampaania sai alguse möödunud nädalal, kui Wilson postitas vastava üleskutse Twitterisse: «Kui Twitteri juhtkond Trumpi vihakõnet kinni ei pane, peame me seda ise tegema. #OstaTwitter#BlokeeriTrump.»

Oma eesmärgi täitmiseks peab Wilson kokku saama miljard dollarit, viimase seisuga on gofundme.com lehel annetusi tehtud 38 939 dollari eest (33 023 eurot).

E-kirja teel saadetud avalduses kijutas valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders, et madal tulemus näitab, et inimestele meeldib, kuidas president Twitterit kasutab.

«Tema (Wilsoni - toim.) naeruväärne katse takistada presidendi põhiseaduslikku õigust on selles võrrandis ainus otsene vihakõne ja näide sallimatusest,» kirjutas Sanders.

Wilson märkis, et kui tal ei peaks õnnestuma koguda piisavalt raha, et osta ära Twitteri enamusosalus, on ta nõus olema ka lihtsalt üks Twitteri aktsionäridest ning toob sel juhul ettepaneku Trump Twitterist välja süüa ettevõtte aktsionäride iga-aastasel kohtumisel.

Aga isegi kui Wilson suudaks täita väljakäidud miljardi dollari eesmärgi, jääks sellest väheks, et saavutada ettevõttes tehtavate otsuste üle täielik kontroll. Nimelt on eilse seisuga Twitteri enamosaluse tagavad aktsiad keskeltläbi väärt 6 miljardit dollarit.

Sellegi poolest, kui Wilson omaks miljardi dollari väärtuses Twitteri aktsiad, oleks ta seega koheselt suuraktsionäride edetabeli tipus, mis annaks talle väga tugeva positsiooni firmas tehtavaid otsuseid mõjutada.

Sotsiaalmeedia kanal ise pole Wilsoni algatust veel kommenteerinud.

Wilsoni töötamine CIA salaagendina tuli avalikuks 2003. aastal, kui selle lekitas toonasesse George W. Bushi administratsiooni ametnik, eesmärgiga kahjustada seeläbi naise abikaasat ja endist diplommati  Joe Wilsonit, kes suhtus kriitiliselt Bushi otsusesse tungida Iraaki. CIA-st lahkus Wilson 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles