Soome ja Hispaania politsei tabasid Nigeeria naistega kaubitsejad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: Tomi Hanninen/SIPA/Scanpix

Soome ja Hispaania politsei tabasid koostöös Euroopa korrakaitseagentuuridega kurjategijate võrgustiku, kes sundisid noori Nigeeria naisi Hispaanias prostituutideks, teatas neljapäeval Europol.

Kokku võeti kinni 24 inimkaubitsejate jõugu liiget. Võrgustiku juht tabati Helsingis.

Prostituutideks sunnitud naistele anti käsk taotleda turvapaika, et neil oleks seaduslik alus riigis viibida, edastas Yle.

«Ohvriteks olid peamiselt noored ja haavatavad neiud, keda värvati Nigeerias ja smugeldati läbi Itaalia Hispaaniasse. Hispaanias sunniti nad prostituutideks peamiselt Benidormis ja Malagas, aga ka Madridis, Barcelonas ja Sorias,» kirjutati Europoli teadaandes.

Europol ei täpsustanud kinnipeetud kurjategijate rahvust.

Kuritegeliku organisatsiooni lammutamine sai alguse Madridi võimude tegevusest, kes kahtlustasid, et kaks nigeerlannat võivad olla inimkaubanduse ohvrid ja alustati uurimist.

Politseioperatsioonis osalesid Europol ja Eurojust. Agentuuride andmetel oli tegemist terve kuritegeliku võrgustikuga, mille abil toimetati naised Nigeeriast Nigerisse ja sealt Liibüasse, kus edasi liiguti juba Euroopa suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles