Helsingi aednikud kujundasid Tallinnasse parima linnaaia

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas äsja lõppenud lillefestivalil tunnistati preemia vääriliseks ka Helsingi linna kujundatud Suomi100-teemaline aiaplaneering. Tiitel anti välja Linnaaia kategoorias.

Tallinnas juba üheksandat korda toimunud lillefestival on suvine sündmus, mille raames rajatakse kesklinnas Tornide väljakul paiknevale alale kümneid temaatilisi istutusalasid ning aiaplaneeringuid. Rahvusvahelisel festivalil on seni igal aastal osalenud ka Helsingi aednike esindus. Tuleval aastal plaanib osalemist ka lõpetamisel kaasmaalastele elama tulnud Kerava linna esindus. Keravat seovad lillesidemest tugevamad sidemed – nimel on Kerava Keila sõpruslinn.

Foto: Soome Suursaatkond / Hannele Valkeeniemi
Foto: Soome Suursaatkond / Hannele Valkeeniemi Foto: Fotod: Soome Suursaatkond / Hannele Valkeeniemi
Kerava linna esindajad Veikko T. Valkonen ja Ulla Eriksson tutvusid lillefestivali lõputseremoonia eel Helsingi linnaaia istutusalaga. Järgmisel aastal loodavad nemad osaleda ning miks mitte, ka võita! 
Kerava linna esindajad Veikko T. Valkonen ja Ulla Eriksson tutvusid lillefestivali lõputseremoonia eel Helsingi linnaaia istutusalaga. Järgmisel aastal loodavad nemad osaleda ning miks mitte, ka võita! Foto: Fotod: Soome Suursaatkond / Hannele Valkeeniemi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles